Esteu a punt de culminar un projecte que vau començar fa 15 anys aproximadament, quan us van deixar, probablement plorant a la porta del col·legi. L’etapa que vindrà ara, sens dubte, ha de ser la millor i la que us pot condicionar la resta de la vida. A la universitat és on us formareu professionalment, pot ser que hi feu els amics que us duraran per sempre, i que hi trobeu l’amor.

No és en va, doncs, escollir bé el grau que voleu estudiar ni la Universitat on voleu anar. D’aquí la importància de la nota de les PAU. Fer front als Exàmens de Selectivitat és un repte difícil, però res que no us en pugueu sortir exitosos, penseu en tots els qui les han superat amb notes brillants. Tots podeu fer-ho.

Aneu a la selectivitat amb una actitud positiva i seguint uns quants consells que us serviran de molt:

1. El primer examen és fonamental

Prepareu-vos bé les llengües. Bé, de fet prepareu totes les assignatures, (les optatives són les que compten més) i feu exàmens. No oblideu que la matèria de modalitat us pot comptar dues vegades. És la que us donarà més punts. A la Web Gencat: Universitats i Recerca els trobareu corregits. Feu els exàmens a casa calculant el temps i mireu després les correccions. Anoteu-vos els errors recurrents. De vegades és tan important la manera de respondre com el que es respon.

2. Invertir en redacció

Si feu faltes poc hi podeu fer a hores d’ara, però si que podeu estructurar bé un text. Procureu fer lletra clara, presentar un examen polit i posar ordre en els textos que escriviu de qualsevol assignatura.

3. Assegureu-vos bé que heu entès l’enunciat de la pregunta i penseu què voleu respondre

Tampoc no entregueu l’examen sense rellegir. Un examen no es comença amb el boli a la mà, es comença pensant i s’acaba revisant.

4. Els nervis són el pitjor enemic

Atabalar-vos innecessàriament perjudica. Si noteu suor a les mans o tremolor a les cames, respireu fons, compteu fins a 20 lentament i calmeu-vos. Pot passar que us posin una pregunta que no sapigueu com contestar, però el que no pot ser és que vosaltres mateixos, per culpa dels nervis, no sigueu capaços de demostrar tot el que sabeu.

5. Mente sana in corpore sano

Dieta saludable, bon descans i una mica d’esport. Menjar natural: pocs greixos, proteïna, hidrats de carboni i fruita i verdura fresca. Per arrencar el dia, plàtan i una mica de xocolata, combaten el desànim i ajuden a recuperar forces. Oblideu-vos de dietes per aprimar. Si no podeu dormir estudieu fins que us caigui el cap damunt el llibre. No caigueu en l’error de perdre temps al llit sense dormir, posa nerviós i impedeix el descans. D’altra banda, si us moriu de son, dormiu. Endormiscats davant dels apunts, ni s’aprèn ni es descansa. Esport a primera hora del matí: activa el cos i la ment. Per qui no sigui capaç de matinar més del compte, feu-ne al vespre, abans de sopar. Com a mínim en dies alterns.

6. APUNTA’T A SELECTIVITAT MIRÓ

La nova plataforma per estudiar la selectivitat online, amb seguiment de professors especialitzats en selectivitat. Et permet estudiar al teu ritme, a qualsevol hora i desde qualsevol lloc. Amb molt contingut de qualitat, classes gravades, resolució d’exàmens, documents de teoria, etc. Els nostres alumnes que no poden venir de manera presencial a la nostra acadèmia, estan encantats amb aquesta alternativa!

I per suposat…

7. Estudiar, estudiar i estudiar

Fins a última hora podeu aprendre, per tant, tantes hores com pugueu rendir davant del llibre millor.

 

Podeu calcular la nota que necessiteu per entrar a la carrera dels vostres somnis amb la nostra CALCULADORA NOTA DE SELECTIVITAT.