Demà obre les portes una nova edició del Saló de l’Ensenyament. Un mercat per a decidir el vostre futur.

Per molts dels qui hi anireu, triar què fareu el curs vinent pot ser que sigui la decisió més important que hàgiu pres fins ara.

Feu-ho conscients. Conscients que cap on orienteu els vostres estudis orientareu el vostre futur. I dic futur en el sentit més global del terme.

El que feu en els propers anys determinarà gran part de la vostra vida. Heu vist Macht Point, de Woody Allen? Doncs això. Cursar un cicle o altre, matricular-se en aquest grau o en aquell, quedar-se a casa o canviar de ciutat, viure en un pis o una residència, seran els factors decisius que us encarrilaran la professió, els amics, i les emocions. Uf! Vertigen, no?

Quan la pilota de tennis passa suau damunt la xarxa pot caure en qualsevol dels dos costats i decidir el resultat del partit, amb totes les conseqüències que implica.

En l’opció que trieu l’any vinent hi haurà factors que controlareu i conseqüències que se us escaparan de la previsibilitat, així que la millor opció és decidir amb el cor, pensant que és el que us agradarà fer en els propers anys. La vostra professió us ha d’ocupar moltes hores de la vida i per això heu de procurar que sigui la vostra afició

Per això, aneu al Saló, tasteu, emproveu-vos, remeneu i trieu. I sobretot decidiu només pensant que en la professió que tindreu en funció de la vostra formació.

Teniu al davant l’oportunitat d’emocionar-vos a les aules aprenent, i de sentir-vos immensament feliços d’anar a treballar, cada dia, i tota la vida, emocionats per poder fer allò que us agrada. No la deixeu escapar!

 

Agnès Abelló, cap d’estudis del Centre de Formació Miró