Ànims, nois que l’ESO està a punt d’acabar. No us molestarem amb el discurset dels setze anys, la responsabilitat, la porta a l’edat adulta, bla, bla, bla… El que sí és important és que, serenament i amb el cap clar, trieu bé quina modalitats de batxillerat voleu cursar l’any vinent.

Malgrat la imminència de la decisió, no penseu a un any vista, perquè el batxillerat passa ràpid, sinó que hauríeu de mirar més endavant i fer l’exercici que us proposo: Tanqueu els ulls i imagineu-vos a vosaltres mateixos amb 30 anys. Com voldríeu que fos la vostra vida? De què us agradaria treballar?

Aquesta, sens dubte, ha de ser la vostra fita a l’hora de triar el tipus de batxillerat: la formació posterior que voldreu rebre per a encaminar-vos a una professió que, possiblement, desenvolupareu la resta de les vostres vides.

1. Oblideu els criteris de facilitat

No us deixeu endur per la suposada facilitat o dificultat de les matèries. Una assignatura dura un curs i la formació és per tota la vida.

2. No importen les optatives de l’ESO

Pot ser que durant l’ESO hàgiu cursat assignatures de ciències i ara penseu que us agraden més les lletres, o a l’inrevés. Teniu un estiu per preparar les noves opcions, posar-vos al dia de les mancances i tenir una formació més diversa. Consulteu els nostres cursos d’estiu per una bona preparació abans del Batxillerat i així començar-lo amb bons fonaments.

3. No tingueu en compte els sentimentalismes:

No trieu les matèries en funció dels professors que més us agradin, ni perquè són les que han escollit els vostres companys, ni per les professions dels pares i molt menys pels negocis familiars.

4. Mantingueu la vista en el futur

No penseu en les matèries, sinó en la professió. Us veieu com a docents? Programadors informàtics? Perruquers? Religiosos?

5. El que m’agrada em surt bé i el que em surt bé m’agrada

Penseu en les vostres habilitats personals. La intel·ligència és múltiple, només es tracta que us conegueu bé, per a enfortir la intel·ligència que us domina i minimitzar la que teniu més dèbil.

6. De qualsevol manera, la decisió no és irreversible

Si us heu equivocat canvieu. És millor canviar del batxillerat científic al social que a l’inrevés, ja que us costarà menys posar-vos al dia amb assignatures seqüencials com literatura, història o art, per exemple, que en assignatures continuades com matemàtiques, química o física.

A l’hora d’escollir entre les diferents modalitats de batxillerat, encara que tingueu en compte tots els consells, no us espanteu. Fer-se adult significa prendre decisions i ara ho heu de fer. Així que endavant i penseu que un error en l’elecció no és un fracàs, sinó que és una possibilitat de millorar.

A les nostres acadèmies oferim cursos de Batxillerat. Informeu-vos sense cap compromís!

Centre Lleida: 973 273 684 | lleida@formaciomiro.com

Centre Barcelona: 93 1600 157 | bcn@formaciomiro.com