Agafeu una bona bossa de crispetes i asseieu-vos al sofà. Avui us oferim una llista amb pel·lícules d’èxit relacionades amb els estudiants i els professors:  terror, drama, reflexió i intriga. Escolliu la que més us agradi.

“Carpe Diem” / Dead Poets Society (1989) – dir Peter Weir

A alguns us sonarà a peli antiga, però tranquils, no és en blanc i negre!  Robin Williams interpreta a un professor transgressor que imparteix poesia de manera ben particular a una estricta escola de nois.

Pels amants de les pel·lícules emotives, a ningú deixa indiferent!

L’alumne prodigiós – Good Will Hunting (1997) – dir. Gus Van Sant

El noi modest que resulta tenir una ment prodigiosa. El rebel protagonista interpretat per Matt Damon que domesticarà el personatge de Robin Williams, que va guanyar un Òscar per la seva interpretació.

Pels amants de les cintes rodones, tot i que força previsible. 

“Si voleu aprovar ho heu d’intentar” / Dangerous Minds(1995) – dir. John N. Smith

Estudiants rebels i Michelle Pfeiffer fent de professora substituta que ha de convèncer una colla de xavals de barri que estudiar val la pena.

Pels amants dels films de superació personal i reptes i també pels que els agrada el rap: el tema principal de la banda sonora una enganxosa “Gangsta’s Paradise”, de Coolio.

Terror a les aules / The faculty (1998) – dir. Robert Rodriguez

Ciència ficció i intriga es barregen en una pel·lícula entretinguda on els professors són realment terrorífics. No desvetllarem cap altre secret. Un jove Elijah Wood i altres actors adolescents del moment protagonitzen aquesta cinta.

Apta pels amants del misteri i els ensurts.

La diversitat a les aules / Entre les murs (2008) – dir. Laurent Cantet

Un altre exemple d’estudiants complicats dins el marc del que ja és habitual avui en dia: classes absolutament diversificades de races, religions i procedències. Guardonada amb la palma d’or de Cannes.

Pels amants de les pel·lícules ben fetes.