Avui et portem 5 consells per parlar anglès de manera fluïda:

 

1. Speak english (i, si cal, equivoca’t)

Deixa’t anar i interactua en cada ocasió que hagis de parlar en anglès. Quan et preguntin una adreça al carrer, quan et trobis amb companys d’Erasmus a la universitat, quan viatgis a un país anglosaxó… Parla! Deixa’t estar de vergonyes i dialoga en anglès tan bé com sàpigues. Parlar correctament, en aquest cas, queda en 2n pla, l’objectiu és fer-se entendre!

 

 2. Mira pel·lícules en versió original

Prou de doblatges! Ja no només perquè la veu és la del propi actor i, per tant, interpreta millor; sinó perquè com més anglès escoltis, més bé el parlaràs.

Saps allò que diuen que “s’ha de saber escoltar abans de parlar?” Doncs funciona! Et comunicaràs de manera més fluïda i pronunciaràs millor la llengua anglesa. Es permeten subtítols en les pel·lícules (i si són en anglès, millor!).

 

3. Estudia frases completes (no només paraules)

En comptes d’estudiar el significat de paraules soltes, intenta situar-les dins d’una frase. En anglès, així com en la majoria de llengües, una paraula té un significat o un altre segons el context. Has sentit a parlar dels phrasal verbs?

Per exemple, el verb LOOK (mirar) canvia de significat segons la preposició que l’acompanya:

  • I was LOOKING FOR my keys – Estava BUSCANT les meves claus
  • The babysitter LOOKS AFTER my baby when I have to work– El/la cangur CUIDA el meu nadó quan he de treballar
  • My grandpa was LOOKING BACK on his days as a doctor – El meu avi ESTAVA RECORDANT els seus dies com a doctor
  • I LOOK FORWARD to hear from you – TINC GANES de saber de tu

I la llista continua… Look away, Look into, Look out, Look through, Look up, Look up to, etc!

 

4. Llegeix en veu alta

Agafa un llibre en anglès, situa’t davant del mirall i llegeix en veu alta. Estigues atent a comprendre el que llegeixes i mira’t al mirall per veure com els fonemes surten de la teva boca. Intenta repetir les frases una i altra vegada per fins que creguis que la pronunciació és la més correcta. L’autocorrecció és important!

 

5. Aprèn amb professors nadius

Posa en pràctica els quatre punts anteriors i apunta’t a classes EXCLUSIVAMENT de conversa. Els professors nadius dels grups de Speaking permeten que l’alumne es desenvolupi d’una manera més fluïda, deixant-lo interactuar i corregint els errors més freqüents a l’hora de parlar en anglès.

 

A Formació Miró oferim classes amb grups de conversa. Truca i informa’t sense compromís: 973 940 040

Consulta els cursos d’Anglès per adults a Lleida